id=316pageid=170pagetype=2 Bestuur en beleid • Crown Theater Aalsmeer
foto

Bestuur en beleid

De Stichting Crown Theater Aalsmeer is opgericht op 27 april 2011 en is gevestigd in Aalsmeer. Het adres is Van Cleeffkade 15, 1431 BA Aalsmeer. De Stichting heeft ten doel om het culturele leven in Aalsmeer en omgeving te stimuleren door het houden van tentoonstellingen, theatervoorstellingen, concerten en andere evenementen en manifestaties in de breedste zin.

Het beleid van de Stichting richt zich op het programmeren van theatervoorstellingen en het ontwikkelen van andere culturele activiteiten, waarbij gebruik gemaakt wordt van de theaterzaal in het evenementen en entertainmentcomplex Studio’s Aalsmeer. Dit complex (grond en opstallen) is eigendom van De Raad B.V. te Katwijk. De grote zaal van dit complex, nu genaamd het Crown Theater, is destijds gebouwd als onderdeel van Joop van den Ende’s entertainment concept “ShowbizzCity”. De grote zaal heeft 792 stoelen. Tevens wordt gebruik gemaakt van de aangrenzende kleine zaal (The Club) voor 80-120 bezoekers voor kleinschalige voorstellingen. Tussen de Stichting Crown Theater Aalsmeer en (de eigenaar van) de Studio’s Aalsmeer bestaat een formele samenwerkingsovereenkomst waarin geregeld is dat het Crown Theater voor haar activiteiten over de grote en kleine zaal kan beschikken.

Het Crown Theater richt zich op Aalsmeer en de omliggende regio. Het theater is goed te bereiken en heeft een eigen parkeergarage voor 750 auto’s.  Het theaterseizoen loopt i.v.m. de vele water- en buitenactiviteiten in Aalsmeer in principe van half oktober tot begin mei.  In het seizoen 2017-2018 hebben we 6 voorstellingen gepland op zondagmiddag in de kleine zaal. Voor de grote zaal is nog geen programmering bekend.

Het bestuur van de Stichting Crown Theater Aalsmeer bestaat uit drie onbezoldigde leden die voor onbepaalde tijd benoemd zijn en allen woonachtig zijn in Aalsmeer:

-        Ap Eigenhuis, voorzitter en secretaris
-        Johan Molema, penningmeester
-        Karen van Zijverden, bestuurslid

Het bestuur vergadert 1x per maand of vaker indien nodig.

Het Crown Theater wordt gerund door vrijwilligers. Dankzij hun enthousiaste inzet is het succesvol bestaan van het theater mogelijk. De vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden, maar hebben wel de mogelijkheid om enkele voorstellingen te bezoeken. De directeur van het Crown Theater draagt zorg voor de programmering, marketing en uitvoering van de theatervoorstellingen en verricht zijn werkzaamheden deels als vrijwilliger en deels op basis van een freelance overeenkomst.

De Stichting verkrijgt haar inkomsten uit de opbrengst van kaartverkopen en de sponsorbijdragen van de leden van de Business Club Crown Theater. Dit zijn vooral ondernemers uit Aalsmeer, maar ook de Rabobank behoort tot de leden van de Business Club.

Het Crown Theater ontvangt geen gemeentelijke of andere subsidie van overheidswege. Zij voert haar eigen administratie en maakt jaarlijks een jaarrekening op. Sinds 2015 heeft de stichting een ANBI-status.

Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij Administratie- en Advieskantoor Molema, Witteweg 36,
1431 GZ Aalsmeer
www.molema-administratie.nl.

Het fiscaal nummer van de Stichting is 850524234.

Jaarrekening Crown Theater Aalsmeer 2014-2015

Download de jaarrekening 2014 -2015 (pdf)

Business Club

Renault NieuwendijkVerduyn GroupSolidoeEveleens MakelaarsHilverda De BoerMulti SupliesAldert Jongkind Boeketten V.O.F.Drukkerij KoopmansC. RegelinkParaatDrijfhuisAalsmeer.nuDe LegakkerFour Season QualityTotal Copy ServiceAmstelland4BusinessSparnaaij JuweliersDancing DesignsStevacoBCKP.C. van der Steeg TandtechniekVan Eick HR ConsultancyStokman BloemsierkunstGJ MeijerRabobankBerghoefIngrid Bauhuis Komt WerkenJoop en Ria van LeeuwenStudios AalsmeerEventecDrukkerij CocuCor MillenaarKicksFotos.nlWaterdrinkerTramontanaR.O.E.L Design Brand AdvertisingKroon VleeswarenSimarEffektief groepDols Marketing en SalesDe Raad VastgoedRosenboom ReklameHoekwaterVan Koppen en van EijkMiranda Gommans Tekst en KantoorMolema AdministratieWijnigDutch Flower Group